Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Es superen les previsions amb un augment de persones vacunades de la grip

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A falta de 19 dies perquè acabi la campanya de vacunació contra la grip, ja s’han superat les previsions de persones vacunades, atès que s’ha vacunat un 11,7 % (9.375) més de persones que en el mateix període de l’any passat.

Tot i que, segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 18 al 24 de novembre, la taxa de grip per cada 100.000 habitants va ser del 19,66 —considerada molt baixa—, el nombre de persones que han acudit als centres de salut per a vacunar-se ha passat de 79.886 a 89.261, el 61 % de les quals són persones de més de 65 anys.

Enguany la campanya va començar el 5 de novembre i durarà fins al 19 de desembre. La Direcció General de Salut Pública i Participació ja ha distribuït les 144.100 dosis de vacunes adquirides i preveu que dilluns n’arribin 4.500 més, que aniran destinades a persones de més de 65 anys. Aquest augment de la cobertura de la població es valora molt positivament, perquè respon al fet que la ciutadania està més informada i conscienciada sobre la importància de vacunar-se.

Cal recordar que la campanya de difusió s’ha adreçat a les persones de més de 65 anys, als pacients crònics, a les embarassades, a les persones cuidadores, als infants i als ancians, als professionals sanitaris i al personal que ofereix serveis de resposta ràpida a la comunitat (bombers, policia, etc.), amb l’objectiu de conscienciar-los sobre la importància de protegir-se contra aquesta malaltia.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 29/11/2019]

[Foto: Daniel Plaquet / Flu Vaccination Grippe / CC BYND 2.0]