Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

Recomanacions per a viatgers a zones de risc per coronavirus (SASR- CoV-2)

Tipografia
 • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
 • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Seguint les indicacions del Ministeri de Sanitat publicades el 25/02/2020, la Conselleria de Salut i Consum informa que es consideren zones de risc per coronavirus (SASR- CoV-2): Xina (totes les províncies, incloent-hi Hong Kong i Macau i especialment Hubei, on el risc és més elevat); Corea del Sud; Japó; Singapur; Iran; Itàlia (regions de Lombardia, Vèneto, Emília-Romanya i Piamont).

Tot i que no hi ha restriccions per als viatges ni al comerç internacional amb les zones de risc es demana que els viatgers apliquin el criteri de precaució i viatgin a les zones esmentades només si és imprescindible.

Recomanacions per a les persones que han de viatjar a una zona de risc:

 • Evitar el contacte proper / directe (mantenir al manco un metro de distància) amb persones que puguin patir infeccions respiratòries agudes, presentin tos, esternuts o expectoració. No compartir les pertinences personals.
 • Mantenir una bona higiene personal: rentat freqüent de mans, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.
 • Evitar el contacte proper amb animals vius o morts, domèstics o salvatges i les seves secrecions i excrements, en mercats i granges.
 • Evitar el consum de productes d’origen animal poc cuinats o crus.
 • Els viatgers més grans i els que presentin problemes de salut subjacents tenen el risc de contraure una malaltia més greu; per tal motiu, haurien d’avaluar el risc del seu viatge amb un professional del Centre de Vacunació Internacional (Sanitat Exterior).
 • Si durant l’estada presenta símptomes compatibles amb una infecció respiratòria aguda, febre, tossina o sensació de manca d’aire, haurà de contactar amb les autoritats sanitàries locals i seguir les recomanacions.

Recomanacions per a les persones procedents d’una zona de risc per coronavirus:

-Si té un bon estat de salut pot realitzar vida normal (familiar, laboral, oci i/o escolar).

-Vigilar l’estat de salut durant els 14 dies següents.

-Si presenta alguns dels símptomes (compatibles amb una infecció respiratòria aguda, febre, tossina o sensació de manca d’aire) haurà de:

 • Cridar al 061 Salut Respon.
 • Romandre a casa seva.
 • Evitar el contacte directe amb altres persones.
 • Mantenir una bona higiene de mans i respiratòria: cobrir-se la boca i el nas en tossir o esternudar amb mocadors de paper o amb la part interior del colze; rentar-se les mans amb freqüència amb aigua i sabó durant almenys 20 segons; emprar desinfectants hidroalcohòlics per a les mans si no hi ha aigua disponible; evitar el contacte de les mans amb els ulls, nas i boca.

[Font: Conselleria de Salut. 25/02/2020]

[Foto: NIH Image Gallery / MERS-CoV / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*26/02/2020 noticiasmallorca.es - Recomendaciones para viajeros a zonas de riesgo por coronavirus.

Notícies relacionades