Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Can Misses: Programa d'atenció a familiars de pacients ingressats amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, a través del Servei de Psiquiatria, ha impulsat un programa de suport psicològic d'atenció a familiars de pacients ingressats amb COVID-19, després d'haver posat en marxa un programa similar per a professionals sanitaris, que durant aquests dies estan sotmesos a un gran estrès.

Es tracta d'un servei dirigit exclusivament a famílies de pacients ingressats, a les quals aquest procés pot generar algun tipus de trastorn com a ansietat o estrès. El servei es prestarà únicament durant el període d'hospitalització. La responsable del programa és la Dra. Isabel Moreno, psiquiatra d'Interconsulta de l'Hospital Can Misses.

L'encarregat d'activar el servei serà el metge responsable del pacient amb COVID-19 hospitalitzat, si considera que la família requereix atenció psicològica. En aquest cas, contactarà amb la psiquiatra, qui oferirà el servei als familiars. El servei estarà operatiu del dilluns al divendres de les 8.00 a les 20.00 hores.  

Atenció del Col·legi Oficial de Psicologia

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears també ha posat en marxa un servei d'atenció telefònica, dirigit a tots els ciutadans i que funciona les 24 hores del dia, tots els dies de la setmana. Així, les persones que ho precisin, davant el confinament derivat de la situació d'emergència sanitària, poden telefonar al número 900 112 003 per rebre assessorament i primers auxilis psicològics.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 31/03/2020]

[Foto: IB-Salut]