Categories: COVID-19, Noves tecnologies, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Desenvolupament de solucions tecnològiques i aplicacions mòbils: COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE núm. 86, de dia 28 de març de 2020, s'ha publicat l'Ordre SND/297/2020, de 27 de març, per la qual s'encomana a la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, el desenvolupament de diverses actuacions a l’àmbit tecnològic, per a la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19.

En el context de l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i adequant-se a la normativa vigent, es procedeix a desenvolupar els següents aspectes:

Desenvolupament de solucions tecnològiques i aplicacions mòbils per a la recopilació de dades amb la finalitat de millorar l'eficiència operativa dels serveis sanitaris, així com la millor atenció i accessibilitat per part dels ciutadans. S'encomana:

  • El desenvolupament urgent i operació d'una aplicació informàtica per al suport en la gestió de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, que permetrà, almenys, realitzar a l'usuari l'autoavaluació sobre la base dels símptomes mèdics que comuniqui, sobre la probabilitat que estigui infectat pel COVID-19, oferir informació a l'usuari sobre el COVID-19 i proporcionar a l'usuari consells pràctics i recomanacions d'accions a seguir segons l'avaluació.

La aplicació permetrà la geolocalització de l'usuari.

Aquesta aplicació no constituirà, en cap cas, un servei de diagnòstic mèdic, d'atenció d'urgències o de prescripció de tractaments farmacològics. La utilització de l'aplicació no substituirà en cap cas la consulta amb un professional mèdic degudament qualificat.

  • El desenvolupament d'un assistent conversacional/chatbot per a ser utilitzat via whatsapp i altres aplicacions de missatgeria instantània. Proporcionarà informació oficial davant les preguntes de la ciutadania.
  • El desenvolupament d'una web informativa amb els recursos tecnològics disponibles.

DataCOVID-19: estudi de la mobilitat aplicada a la crisi sanitària. S'encomana:

  • L'anàlisi de la mobilitat de les persones en els dies previs i durant el confinament, vetllant el compliment la protecció i el tractament de dades personals, segons els acords per la normativa vigent.

Coordinació

Es crearà un punt central de coordinació per a l'avaluació d'altres propostes tecnològiques per part d'altres organismes i entitats.

[Font: BOE. Núm. 86. 28/03/2020]

[Foto: Infosalut / Curs / CC BY-NC-SA 4.0]