Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Aplicació transversal de la perspectiva LGTBI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'avaluació del Pla Estratègic de Coordinacó i Atenció a la Diversitat Sexual i de Gènere 2017-201 demostra l'aplicació transversal de la perspectiva LGTBI. Aquesta és una de les conclusions a les que s'ha arribat a la reunió de l'avaluació del Pla. 

Las conclusions del Pla Estratègic han estat presentades en el marc del Consell LGTBI de les Illes Balears.

Altres fites assolides

  • En l'àmbit de la salut, la creació de la consulta d'identitat de gènere a l'Hospital Universitari Son Espases, així com l'elaboració del Protocol integral d'atenció sanitària de les persones trans* a les Illes Balears"; i la implementació del protocol per a l'alumnat trans* a l’àmbit educatiu.
  • Avanços en l'atenció a les persones que pateixen alguna situació d'LGTBI-fòbia.
  • Garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersxuals i per erradicar l'LGTBI-fòbia mitjançant la Llei 8/2016
  • Convocatòria de subvencions per a l'any 2020, dotada amb 75.000 euros i per a la qual es podrà sol·licitar una bestreta del cent per cent de l'import.

El Consell és un òrgan consultiu de participació ciutadana que té com a finalitat servir d'instrument per a la cooperació entre l'Administració i el teixit de la societat civil que treballa a favor dels drets i de la no-discriminació de les persones LGTBI.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 01/06/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]