Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Contractacions d’emergència de subministrament i serveis a càrrec del Servei de Salut

Tipografia
 • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
 • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament i serveis a càrrec del Servei de Salut per un valor de 406.845 €.

Es tracta, entre d’altres, de la contractació d’un servei de telefonades per atendre consultes de telemedicina telefònica, de serveis de missatgeria o de neteja, o d’un servei per a la gestió i els tràmits duaners per a l’adquisició de material sanitari procedent de la Xina.

Totes aquestes contractacions d’emergència han estat relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats equips i serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Concretament, les contractacions d’emergència són les següents:

Adquisicions i contractacions duites a terme des dels Serveis Centrals i la Central de Compres del Servei de Salut:

 • Servei de telefonades des de l’ordinador per atendre consultes de telemedicina telefònica de manera integrada amb l’aplicació d’Història Clínica Electrònica i connectat al sistema de telefonia actual del Servei de Salut, per un import de 133.593 €.
 • Contractació del servei de les gestions necessàries i els tràmits duaners per a l’adquisició a la Xina d’una part dels materials sanitaris, per un import de 31.303 €.

Contractacions corresponents a l’Àrea de Salut de Menorca:

 • Contractació d’un servei de neteja per un import de 12.717 €, corresponent als centres sanitaris de l’Àrea de Salut de Menorca.
 • Contractació d’un servei de missatgeria per un import de 15.432 €, corresponent a l’Hospital General Mateu Orfila.
 • Contractació d’un servei de recollida de residus corresponent a l’Hospital General Mateu Orfila per un import de 23.056 €.
 • Contractació d’un servei de bugaderia per un import d’11.543 €.

Contractacions i adquisicions corresponents a l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera:

 • Contractació d’un servei de missatgeria corresponent al servei de laboratori, per un import de 35.000 €.
 • Adquisició de mobiliari clínic per un import de 12.163 €, corresponent al Servei d’UCI.
 • Adquisició d’un monitor corresponent al Servei d’UCI, per un import de 29.388 €.
 • Contractació d’un servei d’assistència sanitària i estades hospitalàries i UCI per un import de 36.000 €, corresponent al Servei d’UCI.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l’acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 10/07/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]