Categoria: Salut ambiental

El Servei de Salut Ambiental participa en un projecte pilot europeu sobre tancament de seguretat per als infants

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació, a través del Servei de Salut Ambiental, ha participat en un projecte pilot realitzat per l'Agència Europea de Productes Químics per assegurar el compliment de la normativa relativa al tancament de seguretat per als infants.

El Servei de Salut Ambiental ha fet un total de sis inspeccions per vigilar i controlar el compliment d'aquesta normativa en totes les illes (4 a Mallorca, 1 a Menorca i 1 a Eivissa).

Com a conseqüència d'aquestes inspeccions es van revisar vuit productes diferents, set dels quals estaven ben classificats pel que fa a la perillositat i tan sols un presentava deficiències en l'etiquetatge. Quant al tancament de seguretat per als infants, dos disposaven de tancament de seguretat amb certificat; tres disposaven del tancament, però no del certificat, i tres no tenien tancament. Finalment, respecte de l'advertiment tàctil de perillositat en l'envàs, sis en tenien i dos no.

 

 

 

 

 

 

 

Les inspeccions del Servei de Salut Ambiental s'han adreçat a productes per al públic en general que contenguin substàncies o mescles perilloses i, per tant, al tancament de seguretat per als infants, atès que un 20 % d'aquests productes incompleixen la normativa de seguretat.

 

[Font: Conselleria de Salut. 27/02/2016]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]