Categoria: Salut ambiental

L'Hospital de Manacor ha celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, a l'Hospital de Manacor s'han fet diverses activitats per incentivar les bones pràctiques ambientals, entre les quals destaquen: el lliurament dels premis del VIII Concurs de Fotografia Mediambiental, la bona gestió dels residus sanitaris i l'estalvi de paper.

S'ha lliurat el premi a la fotografia guanyadora del VIII Concurs de Fotografia Mediambiental, obert a tota la població de la comarca de Llevant (a més del personal de l'hospital). Al guanyador del primer premi, li ha correspost un viatge a Formentera, patrocinat per la Banca March de Manacor. La representant de la Banca March ha lliurat el premi a Pep Juaneda, per la seva fotografia titulada "La bicicleta del mar: no contamina, no fa soroll, es saludable". El segon premi, consistent en una entrada per a dues persones a un SPA, ha estat per a la fotografia "Un horabaixa amb els padrins" de Miquela Mercè Crespí Magro. I el tercer premi ha estat atorgat a Tomeu Rigo Janer, per la seva fotografia titulada "La clau esensenyar a les noves generacions".

En el transcurs de la jornada s'ha impartit una xerrada de conscienciació sobre l'electrònica ètica i el seu consum responsable amb relació al cicle generatiu i la bona gestió dels residus, amb la colaboració d'Enginyers Sense Fronteres.

Seguidament la directora gerent de l'hospital, Catalina Vadell, juntament amb el seu equip directiu, ha fet entrega dels obsequis en reconeixement als serveis i unitats que han destacat per la millor gestió del consum d'aigua embotellada, que ha consistit en una figura creada amb materials reciclats pels pacients de la Unitat de Psiquiatria.

Els premiats enguany han estat els serveis de Neurologia, Dermatologia, Endocrinologia, Medicina Interna, Anestèsia, Cirurgia General, Manteniment, Recursos Humans, Cardiologia, Radiologia, Control de Gestió, Pediatria, Medicina Intensiva, Rehabilitació, Unitat Quirúrgica, Oncologia, Unitat d'Obstetricia, Unitat d'Hospitalització 2A, Servei d'Informàtica i Unitat d'Hospitalizació 2B.

El reconeixement a la bona gestió dels residus sanitaris al servei que ha obtengut una nota més alta en les inspeccions del personal d'hoteleria i infecciosos ha estat per a cada un dels treballadors del Servei d'Anatomia Patològica i ha consistit en un tiquet per gaudir d'una estada en un establiment termal.

Per altra banda, s'han repartit, amb la col·laboració de TIRME, unes de bosses per als usuaris i treballadors de l'hospital per tal de conscienciar-los de la realització d'una correcta segregació dels residus.

[Font: Hospital de Manacor. 09/06/2015]

[Foto: Hospital de Manacor]