Categoria: Salut ambiental

Modificació del Decret de mesures de seguretat i protecció de platges i zones de bany

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 66, de 30 d'abril de 2015, s'ha publicat el Decret 27/2015, de 24 d'abril, de modificació del Decret 2/2005, de 14 de gener, regulador de les mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i zones de bany de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

La normativa fins ara establerta diu que la protecció civil és una competència concurrent entre l'Estat i les comunitats autònomes, defineix els serveis de rescat, estableix la formació adequada que han de tenir aquests serveis i el personal d'emergències i regula les mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i zones de bany de la nostra comunitat autònoma.

Entre les finalitats de les modificacions del Decret hi trobam: assegurar i millorar la seguretat i la prestació del servei públic de salvament a les platges i zones de bany, establir la regulació dels mínims de formació dels quals ha de disposar el personal de socorrisme en instal·lacions aquàtiques i espais naturals a la comunitat autònoma de les Illes Balears i la inscripció dels socorristes en el Registre Professional de Socorristes Aquàtics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

[Font: BOIB. Núm. 66. 30/04/2015]

[Foto: Infosalut]