Categoria: Seguretat alimentària

Pla de col·laboració per a la millora de la composició dels aliments i begudes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha dut a terme una avaluació intermèdia del Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels Aliments i Begudes i altres mesures 2020, presentat en el 2018.

S'ha realitzat un estudi de composició en el qual s'ha recollit dades de la informació nutricional obligatòria (etiquetatge) i de determinacions analítiques en un conjunt de mostra de 390 productes de les subcategories d'aliments acordades en el Pla per a conèixer el contingut de sucre, sal i greix respecte de les reduccions acordades, i així estimar si s'estan aconseguint els objectius del pla.

L'anàlisi de les dades d'aquest estudi de la AESAN, entès com a exercici d'avaluació intermèdia, i només orientatiu, ja mostra avanços en el compliment de les mesures acordades. El 45,5% dels objectius de reducció (35 dels 77 objectius). També s'ha vist algun problema tècnic i alguna desviació que s'han discutit i aclarit en les Comissions de Seguiment de cada Conveni del Pla.

Aquesta avaluació intermèdia del Pla proporciona una visió del procés i permet valorar el compliment dels seus objectius, veure si hi ha desajustaments i intervenir oportunament, aconseguint donar solidesa al programa i facilitar l'assoliment dels objectius per a finals del 2020.

Més informació a l'enllaç del Pla de Col·laboració per a la Millora de la Composició dels Aliments i Begudes i altres mesures 2020.

Infografia

[Font: AESAN. 21/09/2020

[Foto: rawpixel.com 1443459 / CC0 1.0 Universal]