Categoria: Seguretat alimentària

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, presideix la reunió de constitució del Consell de Seguretat Alimentària de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El conseller de Salut, Martí Sansaloni, ha presidit la reunió del Consell Autonòmic de Seguretat Alimentària de les Illes Balears que s’ha duit a terme a la Direcció General de Salut Pública i Consum. A l’acte han assistit el director general de Salut Pública i Consum, Rafael Santiso, la directora general de Medi Rural i Marí, Margaret Mercadal, així com representants de col·legis oficials i associacions empresarials.

Aquesta és la reunió de constitució del Consell de Seguretat Alimentària després que es creàs mitjançant el Decret 12/2013, de 5 d’abril, pel qual es crea també la Comissió de Coordinació Administrativa.

El Consell Autonòmic de Seguretat Alimentària té la funció de coordinar els departaments de l’Administració autonòmica que directament o indirectament estan relacionats amb la seguretat alimentària, especialment en les situacions d’alertes i crisis alimentàries, i de col·laborar amb els agents socials, així com disposar d’un assessorament científic. El seu àmbit d’actuació és la seguretat dels aliments destinats al consum humà i la seguretat de la cadena alimentària en totes les fases.

Les actuacions d’aquest Consell estan emmarcades dins les directrius que emanen de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, així com de la Comissió del Codex Alimentarius i l’Autoritat Europea de Seguretat Alimentària.

Amb la creació d’aquest Consell queden englobades altres comissions com són ara la Comissió de coordinació amb relació a les encefalopaties espongiformes transmissibles; la Comissió de coordinació de la vigilància i control de determinades substàncies, dels residus en els animals i dels seus productes a l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears; el Consell de Seguretat Alimentària de les Illes Balears; el Comitè Tècnic de Seguretat Alimentària de les Illes Balears, i la Comissió de Coordinació en Matèria de Control i Seguretat Alimentària a l’àmbit de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

[Font: Conselleria de Salut de les Illes Balears. 14/11/2013]  

Notícia relacionada a Infosalut