Categoria: Seguretat alimentària

L'AECOSAN aconsella mantenir les recomanacions de salut pública sobre el consum de carn

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat posa de manifest que l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) aconsella mantenir les actuals recomanacions de salut pública sobre el consum de carn, d'acord amb les guies nutricionals existents, les quals recomanen el consum de carn dues vegades per semana.

L'Agència Internacional de Recerca sobre el Càncer ha emès una nota de premsa basada en un informe, encara no publicat íntegrament, que vincula el consum de carns vermelles i de carns processades amb el risc de patir aquesta malaltia. L'informe està basat en una metodologia de grups de treballs interdisciplinaris que revisen estudis científics i publicacions existents sobre el tema.

L'AECOSAN considera que aquesta avaluació reforça les actuals recomanacions de salut pública, però recorda que, al mateix temps, la carn vermella té un valor nutricional, per la qual cosa fa una crida a la prudència, fins que es publiqui l'informe de l'Autoritat Europea de Seguretat Alimentària, òrgan avaluador del risc de la Unió Europea.

Finalment, l'AECOSAN es refereix a la dieta mediterrània com una dieta variada, moderada i equilibrada i als seus beneficis, evidenciats científicament.

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 26/10/2015]

[Foto: Razval Socol / Barbecue food / CC BY­ND 2.0]