Categoria: Seguretat alimentària

Establiments les Illes Balears afectats per un lot de formatges contamitats amb Listeria Monocytogenes procedent de Portugal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha tingut coneixement a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació, de la notificació d'alerta realitzada per les Autoritats Competents de la Comunitat Autònoma del País Basc, relativa a la presència de Listeria monocytogenes en diversos formatges frescos.

Els productes afectats són: Formatge fresc “El sabor de la casa” envasat al buit 400 g lots 12267 i 12291 i data de consum preferent 13/10/2012 i 20/10/2012 respectivament, “Queso costeño nativo” envasat al buit 450 g lots 12245 i 12287 i dates de consum preferent 30/10/2012 i 20/11/2012 respectivament i “Queso fresco latino Estilo tradicional” envàs individual 325 g. del lot 12296 i data de consum preferent 27/10/2012.

El producte que ha estat retirat del mercat, ha estat fabricat a Portugal i s'ha distribuït en la seva major part a establiments d'especialitats llatines situats a Andalusia, Aragó, Astúries, Illes Balears, Catalunya, Castella-la Manxa, Cantàbria, Castella i Lleó, País Basc, Madrid, Murcia, Navarra, La Rioja, València, així com a Itàlia i a Portugal.

Per part de la Agència Espanyola de Seguretat Alimentària s'ha procedit a informar d'aquests fets a les Autoritats competents de les Comunitats Autònomes a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària nacional, així com als Serveis de la Comissió Europea a través del Sistema d'Alerta Ràpid per a Aliments i Pinsos.

No obstant això, i com a mesura de precaució, es recomana als consumidors que poguessin tenir els productes esmentats en les seves llars, s'abstinguin de consumir-los, especialment aquelles persones pertanyents a grups de risc (especialment embarassades, i persones inmunodeprimides).