Categoria: Seguretat alimentària

Salut envia mostres d’un segon afectat per listèria al Centre Nacional de Microbiologia de Madrid

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha enviat al Centre Nacional de Microbiologia de Majadahonda (Madrid) mostres d’un segon pacient afectat per listèria per comprovar si el bacteri detectat correspon a la mateixa soca apareguda a Andalusia. En aquests moments, no està confirmat que estigui relacionat amb el brot esmentat.

La persona afectada roman ingressada en un centre hospitalari públic de Mallorca i, en aquests moments, respon adequadament al tractament antibiòtic previst per a aquests casos.

En relació amb el primer cas detectat, Salut encara està en espera de rebre els resultats per part del mateix laboratori que confirmin si està relacionat o no amb el brot d’Andalusia.

Els objectius principals son; detectar precoçment els casos per controlar la difusió de la malaltia i establir mesures de prevenció; informar els professionals d’atenció primària i urgències (tant hospitalàries com extrahospitalàries) sobre la listeriosi; consensuar el maneig de possibles casos d'infecció i disminuir la variabilitat de l'atenció.

En l’elaboració del protocol han participat de manera col·legiada més de 20 professionals d’atenció primària, hospitalària i d’urgències, especialistes de pediatria, infeccioses, microbiologia, obstetrícia, preventivistes i d’infermeria.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/09/2019]

[Foto: James Lumb / People / CC BY­ND 2.0]

Notícies relacionades