Categoria: Seguretat alimentària

Reunió en el Ministeri de Sanitat per abordar el brot de listeriosi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va asistir a la reunió convocada per la ministra de Santitat, Consum i Benestar Social, Maria Luisa Carcedo, amb els consellers i les conselleres de Salut de totes les comunitats autònomes amb la finalitat d’abordar el brot de listeriosi que s’ha originat a Andalusia. A les Illes Balears no hi ha notificació de la venda dels productes contaminats.

Durant la reunió a la seu del Ministeri els responsables de les àrees de Salut de tot Espanya van compartir la informació disponible sobre aquesta qüestió per tal de facilitar la coordinació de les actuacions per part de l’Administració i minimitzar l’impacte en la població.

Cal dir que d’acord amb la informació del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, a les Illes Balears no s’ha comercialitzat cap producte dins l’àmbit d’aquesta alerta per listeriosi.

Fins a hores d’ara tampoc s’ha confirmat a les Balears cap cas de persona que hagi consumit productes afectats per l’alerta.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, va agrair l’esforç del Ministeri per liderar l’abordatge i el control d’aquesta alerta.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 26/08/2019]

[Foto: Infosalut / Pollastres / CC BY-NC-SA 4.0]

Notícies relacionades