Categoria: Seguretat alimentària

Proposta d’incoació d’un expedient al restaurant de cuina oriental de Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública proposarà la incoació d’un expedient sancionador al restaurant de cuina oriental de Palma que va ser tancat de manera cautelar diumenge passat, després que un total de 10 clients fossin atesos en diferents centres sanitaris amb símptomes de gastroenteritis.

Durant les inspeccions realitzades en aquest establiment s’hi han detectat diverses deficiències estructurals i de tipus operacional, i la investigació continua oberta. La propietat té 10 dies per presentar al·legacions.

El local romandrà tancat fins que esmeni les deficiències que puguin posar en risc la salut de les persones i presenti un pla a la Direcció General de Salut Pública, en el qual haurà de garantir que coneix les pràctiques de manipulacions d’aliments.

En total, el servei d’epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública ha confirmat 51 casos de persones afectades, dues de les quals han donat positiu en salmonel·la.

Pel que fa a les persones ingressades, les 7 de l’Hospital Son Llàtzer tenien previst rebre l’alta avui. A l’Hospital Universitari Son Espases continuen ingressades 5 persones. També s’han detectat casos que s’han atès a les urgències de l’Hospital Comarcal d’Inca, a clíniques privades i a atenció primària.

Així mateix, hi ha afectats que no s’han adreçat a cap centre mèdic i s’han posat en contacte amb la Conselleria de Salut i Consum per informar que havien dinat o sopat al restaurant els dies previs al seu tancament.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/08/2019]

[Foto: Infosalut / Gent passejant per una ciutat / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*29/08/2019 dbalears.cat - Iniciaran un expedient sancionador al restaurant de Palma on suposadament hi ha l’origen d’un brot d’intoxicació alimentària.

Notícies relacionades a Infosalut
*03/09/2019 - 91 persones afectades per a la intoxicació alimentari a Palma.
*30/08/2019 - Confirmats 70 casos de persones afectades pel brot alimentari a Palma.
*28/08/2019 - Pugen a 38 el nombre d'afectats per una intoxicació alimentària a Palma.