Categoria: Seguretat alimentària

Confirmats 70 casos de persones afectades pel brot alimentari a Palma

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública ha confirmat fins al moment 70 casos de persones afectades pel brot alimentari que, suposadament, es va originar en un restaurant de Palma. Onze d’elles han donat positiu en salmonel·la.

Els inspectors del Servei de Seguretat Alimentària varen tancar l’establiment de manera cautelar diumenge passat, després que 10 clients fossin atesos en diferents centres sanitaris amb símptomes de gastroenteritis. Així doncs, aquestes 70 persones es varen intoxicar abans de diumenge, quan el restaurant ja no va obrir les portes. La notificació dels casos s’ha anat produint paulatinament a mesura que desenvolupaven símptomes i acudien al serveis sanitaris.

D’acord amb les darreres dades del Servei d’Epidemiologia, 33 són dones i 37 homes. Hi ha 6 menors de 14 anys; 21 afectats que tenen entre 15 i 20 anys; 33 intoxicats oscil·len entre els 21 i els 40 anys, i 10 tenen més de 41 anys. Algunes persones són residents i altres provenen de diverses regions espanyoles. Per aquest motiu, el Servei d’Epidemiologia ja ha donat avís al Centre Coordinador d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), dependent del Ministeri de Sanitat. No hi ha constància que hi hagi cap turista estranger entre els les persones afectades.

Actualment, el Servei d’Epidemiologia continua fent enquestes a les persones afectades i està en espera dels resultats.

Hi ha dues persones ingressades. Totes dues romanen a l'Hospital de Son Espases.

Cal recordar que el Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública proposarà la incoació d’un expedient sancionador al restaurant on s’han detectat diverses deficiències estructurals i de tipus operacional. A més, el local romandrà tancat fins que esmeni les deficiències que puguin posar en risc la salut de les persones i presenti un pla a la Direcció General de Salut Pública, en el qual haurà de garantir que coneix les pràctiques de manipulació d’aliments.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 29/08/2019]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Què en diu la premsa
*30/08/2019 noticiasmallorca.es - Confirman 70 casos de personas afectadas por el brote alimentario supuestamente originado en un restaurante de Palma.

Notícies relacionades a Infosalut
*03/09/2019 - 91 persones afectades per a la intoxicació alimentari a Palma.
*30/08/2019 - Proposta d’incoació d’un expedient al restaurant de cuina oriental de Palma.
*
28/08/2019 - Pugen a 38 el nombre d'afectats per una intoxicació alimentària a Palma.