Categories: COVID-19, Sociosanitari

Ajuts per a mantenir els llocs de feina de persones amb discapacitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha aprovat una convocatòria d’ajuts destinats a mantenir els llocs de feina de persones amb discapacitat en centres especials d’ocupació, mitjançant el finançament parcial dels costs salarials, de l’adaptació de llocs de feina i de la supressió de barreres arquitectòniques.

La convocatòria va adreçada als centres especials d’ocupació, en els quals també s’inclouen els centres sense ànim de lucre d’imprescindibilitat social, atesa la seva condició d’entitats sense ànim de lucre i les condicions necessàries per a aquesta qualificació, que les configura com a elements bàsics per a la integració laboral de les persones amb discapacitat.

Una de les principals novetats de la convocatòria de 2020 és que, tenint en compte l’actual situació derivada de la crisi sanitària de la COVID-19, es fa necessari «protegir els col·lectius més vulnerables», per la qual cosa s’ha incorporat un nou programa específic per a persones amb discapacitat severa.

Així doncs, la convocatòria aprovada té un import inicial de 6,6 milions d’euros, destinat a concedir ajuts per mantenir els llocs de feina de persones amb discapacitat en centres especials d’ocupació.

[Font: Conselleria de Model Ecònomic, Turisme i Treball. 17/07/2020]  

[Foto: Infosalut / CC BY-NC-SA 4.0]