Categories: Sociosanitari, Institucions sanitàries, Qualitat

Constituïda la comissió de geriatria del COIBA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) ha constituït la comissió de geriatria després d’un procés obert de selecció en el que hi han concorregut més de 30 infermeres.

L’objectiu d’aquest grup de feina, que finalment estarà format per 18 infermeres i infermers, serà garantir i promocionar unes cures de qualitat a les persones majors, donant visibilitat a la tasca de les infermeres que es dediquen a l’atenció d’aquestes persones a qualsevol àmbit assistencial.

Les infermeres formades i amb experiència en geriatria estam compromeses amb l’atenció a les persones majors i tenim els coneixements necessaris per atendre les seves necessitats tant a les situacions de malaltia i processos de dependència com en la promoció de la salut i l’envelliment actiu. I és que la crisi sanitària provocada per la COVID-19 ha posat encara més de manifest la importància que les persones majors rebin una atenció sanitària concordant amb les seves necessitats de manera continuada i individualitzada allà on es trobin.

Per això, treballaran pel lideratge infermer de les cures a la gent gran, sempre valorant les seves necessitats individuals, amb la finalitat d’oferir una atenció orientada a l’excel·lència, en col·laboració també amb altres institucions, administracions i societats científiques de l’àmbit de la geriatria i la gerontologia. Aquest grup de feina promocionarà activitats formatives i divulgatives així com totes aquelles que puguin servir per desmitificar els edatismes i la discriminació cap a les persones majors i a la pràctica infermera d’aquest sector, defensant també que les ràtios infermera/usuari siguin les adequades.

[Font: COIBA. 21/07/2020]

[Foto: Infosalut / Gent gran / CC BY-NC-SA 4.0]