Categories: Sociosanitari, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Afers Socials ha ofert a les famílies la Renta Social Garantida

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha invertit 14.814.852 euros en la Renta Social Garantida (RESOGA) destinada a les famílies, durant l'Estat d'Alarma.

Des de l'abril fins al juny, 20.519 persones que patiren de forma més negativa les conseqüències de la crisi provocada per la COVID-19, han rebut aquesta prestació autonòmica.

Vies de distribució

Els quasi 15 milions d'euros s'han distribuït a través de tres vies:

  • La RESOGA ordinària
  • L'extraordinària COVID-19 i
  • La prestació econòmica COVID-19.

En els tres casos s'ha aplicat el mateix barem econòmic: nuclis familiars d'un sol membre han rebut 459 euros, de dos membres 596, de tres 688 i de quatre membres 734 euros.

La RESOGA ordinària

Aquesta és la renda social habitual que es pot sol·licitar a les Illes Balears des del maig de 2016. Va dirigida als col·lectius vulnerables, des d'una òptica econòmica, o en situació de pobresa crònica. 

La RESOGA extraordinària

Aquestes altres dues modalitats, la RESOGA extraordinària i la prestació social COVID-19, són dues prestacions econòmiques excepcionals per ajudar a totes aquelles persones que, a causa de la paralització de l'economia, es varen quedar sense cap mena d'ingressos ni dret a percebre cap prestació econòmica.

Prestació social COVID-19

Perquè les persones amb una situació administrativa irregular en situació de vulnerabilitat extrema provocada per la crisi sanitària poguessin rebre una ajuda econòmica, es va optar per aprovar una línia de subvencions a sis entitats del tercer sector que coneixien de primera mà la situació d'aquests col·lectius que es veuen abocats a treballar en l'economia submergida, especialment, en la cura a persones majors, servei domèstic, la prostitució, etc.

Altres mesures

Les targetes menjador, la dotació econòmica a les entitats que distribueixen aliment i l'augment pressupostari als ajuntaments per donar sortida a les peticions d'emergència social.

[Font: Conselleria d’Afers Socials i Esports. 23/07/2020

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]