Categoria: Ajudes

La Fundación Renal convoca ajudes a pacients en diàlisi domiciliària per pal·liar la pujada de la llum

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Renal Íñigo Álvarez de Toledo, en col·laboració amb la Federación Nacional de Asociaciones ALCER, convoca una línia d'ajudes econòmiques dirigides a persones amb malaltia renal crònica en tractaments de diàlisi domiciliària, per a pal·liar els efectes econòmics de la pujada de les tarifes elèctriques, recolzant així a aquelles persones amb la situació econòmica més vulnerable.

Aquestes ajudes tenen caràcter temporal per tal de donar cobertura econòmica a aquells pacients amb la situació econòmica més precària, fins que la tarifa baixi o les comunitats autònomes fixin o actualitzin les seves ajudes a aquest col·lectiu.

Requisits

Els interessats en sol·licitar aquestes ajudes hauran de complir els següents requisits:

  • Acreditar estar rebent tractament de diàlisi domiciliària, en qualsevol de les opcions que necessitin connexió elèctrica i especificar quina és la modalitat que empren.
  • Acreditar que els ingressos de la unitat familiar no superen els 600 € per persona i mes.
  • Si la unitat familiar es compon d'un o dos membres, podran optar tots aquells amb uns ingressos conjunts que no arribin al sou mínim interprofessional.
  • També podran optar aquells que acreditin el títol de família nombrosa.
  • El comitè avaluador podrà valorar excepcions a aquests requisits en funció d'altres circumstàncies no previstes que afectin la situació econòmica de la unitat familiar.
  • La quantia de les ajudes oscil·larà entre els 20 i 50 euros per mes, en funció de les condicions econòmiques del sol·licitant i del consum energètic del seu tractament de diàlisi domiciliària.

Aquestes ajudes són de caràcter temporal, seran revisades cada tres mesos i es concediran amb caràcter retroactiu des del mes de gener de 2022. La duració de les ajudes econòmiques s'estendrà fins al 31 de desembre de 2022.

Termini de sol·licitud

Les ajudes poden sol·licitar-se a través de la pàgina web d'ALCER i el termini de sol·licitud acaba el 10 de maig i el resultat de la selecció es donarà a conèixer als beneficiaris el dia 18 de maig.

Consulta aquí les bases de la convocatòria.

[Font: Fundación Renal]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]