Categoria: Ajudes

La primera convocatòria conjunta entre l'ISCIII i el CDTI impulsarà projectes col·laboratius en R+D+I en salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

S'anuncia una convocatòria de 25 milions d'euros per a finançar i impulsar projectes col·laboratius d'R+D+I en salut entre organismes públics d'investigació, hospitals i empreses. Es tracta de la primera convocatòria conjunta entre l'Instituto de Salud Carlos III (ISCIII​​) i el Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial (CDTI​).

Aquesta iniciativa, que uneix les capacitats de les dues entitats, marca una nova fita en la coordinació i integració del suport a l'R+D+I espanyola en salut, des de la part més científica al vessant empresarial. Els projectes que es finançaran cerquen generar i consolidar procediments innovadors per a millorar la prevenció, diagnòstic, tractament i cures de pacients de forma personalitzada.

En concret, aquests projectes s'orientaran a desenvolupar eines de diagnòstic precoç en el camp de la medicina de precisió per a millorar la detecció de malalties amb alta mortalitat i prevalença. També es dedicaran a accelerar possibles tractaments innovadors i personalitzats en medicaments essencials, teràpies avançades i eines quirúrgiques de precisió per a millorar el diagnòstic i la rehabilitació integral. Amb aquests projectes també es pretén millorar la investigació, el seguiment i la rehabilitació de malalties cròniques.

La convocatòria, prevista per a finals del segon trimestre de l'any, sorgeix a l'empara del PERTE per a la Salut d'Avantguarda, un instrument de col·laboració entre el sector públic i el privat impulsat pel Ministeri de Ciència i Innovació i centrat en la transformació del sector sanitari a través de l'R+D+I. Aquest PERTE preveu mobilitzar prop de 1.500 milions d'euros entre 2021 i 2023 per al desenvolupament de projectes de teràpies avançades i medicina de precisió.

[Font: ISCIII. 07/04/2022]

[Foto: ISCIII]