Categoria: Ajudes

El Govern Balear impulsa una nova convocatòria per a investigadors postdoctorals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El pressupost d’aquest ajut s’ha incrementat més de 600.000 euros. Es continua amb el creixement en inversió en contractació de personal investigador.

El Consell de Govern ha autoritzat nous ajuts per tal de contractar més personal investigador. La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura posarà en marxa una nova convocatòria, aquesta tardor, adreçada a investigadors postdoctorals.

Això permetrà incorporar, en règim de concurrència competitiva, investigadors al Sistema de Ciència i Tecnologia de les Illes Balears, a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic, siguin públics o privats, ubicats a l’arxipèlag.

L’import global màxim dels ajuts, de caràcter pluriennal, és d’1.960.000 euros, que es repartiran entre els anys 2022 i 2026. Aquesta xifra suposa un augment de més de 640.000 euros respecte de la convocatòria anterior.

Els ajuts tindran quatre línies diferents: el programa Margalida Comas, destinat a joves investigadors; el programa Felip Bauçà, dissenyat per incorporar investigadors a empreses privades; i dues modalitats del programa Vicenç Mut un destinat a investigadors sèniors i un altre a l’estabilització.

[Font: Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. 22/08/2022]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]