Categoria: Premis

El programa experimental “Dones que es cuiden” de Creu Roja rep el premi a Projectes socials del COIBA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte ha rebut l’ajuda de 5.000 €. Es dirigeix a l’acompanyament de dones majors de 65 anys que han estat, estan o presenten riscos de patir violència de gènere.

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de les Illes Balears (COIBA) ha fet entrega del premi de la “III Convocatòria d’Ajudes COIBA a Projectes socials”, a l’àrea de Gent Gran de Creu Roja a les Illes Balears pel projecte “Dones que es cuiden”. Així, el COIBA ha atorgat una ajuda de 5.000 €, que es destinarà a iniciar aquest programa dirigit a l’acompanyament de dones majors que presenten riscos de patir o pateixen una situació de violència de gènere.

El projecte “Dones que es cuiden” preveu accions de sensibilització i prevenció encaminades a erradicar la violència masclista i fomentar la igualtat entre dones i homes amb l’objectiu de promoure, entre les dones grans usuàries, la presa de consciència davant les situacions de violència, l'adquisició de competències, així com dotar de recursos i facilitar els mitjans necessaris per a prevenir o superar les possibles situacions de violència de gènere dins de l'àmbit familiar o en entorns pròxims.

Treballar per a identificar, prevenir i contribuir a eliminar tota classe de violència masclista és un dels compromisos assumits per la Creu Roja. El projecte persegueix aquest compromís, adequant els recursos i adoptant mesures específiques per atendre a un col·lectiu especialment vulnerable, com són les dones grans. 

Les ‘Ajudes COIBA a Projectes socials’ cerquen donar suport a iniciatives d'organitzacions sense ànim de lucre que contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones en situació de vulnerabilitat i a prevenir l'aïllament i l'exclusió social. Enguany, un jurat extern format per tres infermeres i dos periodistes, ha decidit que el suport econòmic sigui per a aquest projecte, el qual combina vàries de les línies d’actuació proposades a la convocatòria: l’atenció sociosanitària cap a un col·lectiu vulnerable com són les dones grans víctimes o en risc de patir violència masclista.

En aquesta tercera convocatòria, un total de 17 entitats havien presentat els seus projectes, tots de gran qualitat i amb potencial contribució dins els àmbits que contemplen les bases d’aquestes ajudes: atenció sociosanitària, de salut i benestar, ajuda a la infància, promoció de l’autonomia personal i atenció a l’envelliment, a la discapacitat i a la malaltia, i millora de la situació de les dones.

[Font: COIBA. 03/04/2023]

[Foto: COIBA]