Categoria: Premis

El vídeo «¿Qué es eso de la enfermería de salut mental?» guanya el primer premi «Projectant la salut mental»

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dia 19 d'abril es va inaugurar l’XI jornada de presentació de projectes d'investigació de residents en salut mental i la II edició dels Premis «Projectant la Salut Mental». En total han participat en els Premis 12 vídeos.

L'acte va tenir lloc a Can Campaner i ha estat organitzat per la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i el Centre d’Innovació i Desenvolupament per a la Infermeria i Fisioteràpia Illes Balears (SATSE CIDEFIB).

Durant el matí es varen lliurar els II Premis «Projectant la salut mental». El primer premi va recaure en el vídeo «¿Qué es eso de la enfermería de salut mental?» de Carmen Eugenia Mena Biosca i Carmela Miguélez Pedrouzo. El segon premi ha estat per al treball «Bienvenidos a IBSMIA» d’Esther Bautista Salinas PIR i Marta Far García PIR.

Aquests premis neixen en el si de les jornades de presentació de projectes d'investigació de residents de salut mental, amb la col·laboració entre la Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i l’Àrea d’Investigació i Transferència del SATSE CIDEFIB.

El concurs té per objecte apropar als professionals i a la població la importància del professional de salut mental, el seu rol i la seva feina. Per a aquesta edició s’han presentat 12 vídeos que s'han desenvolupat sota una narrativa visual lliure, en format ficció, documental, curt i entrevista.

Presentació de projectes

A la trobada també s'han presentat els projectes d’investigació dels residents de salut mental.

Així, Irene Afany de Rivera i Javier San Pedro Galey, psicòlegs interns residents, han presentat l’estudi de variables psicopatològiques de la personalitat en pacients diagnosticats d’esclerosi múltiple.

Beatriz Monterde Hernández i Judit Hernández Toledo, ambdues residents d’infermeria, han presentat «Six Mind. Programa multidisciplinari liderat per la infermera de salut mental per al trastorn d’estrès posttraumàtic per a dones en institucions penitenciàries que han exercit la prostitució».

Paloma Carvajal, psicòloga interna resident, ha presentat l’estudi observacional de l'insomni: «Més enllà de la simptomatologia».

Blanca Baptista Balbás i Paula de Corral San Martín, infermeres internes residents, han presentat l’estudi «Quines són les narratives dels professionals sanitaris sobre l'atenció al dol perinatal? Veus qualitatives per a nous avanços».

Finalment, Carla Prieto García i Andrea Castañer García, també infermeres internes residents, han presentat el «Programa de relaxació amb realitat virtual per al maneig de l’ansietat en la població immigrant irregular a Mallorca».

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/04/2023]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]