Categoria: Premis

III Convocatòria de Premis de la Fundació AstraZeneca a projectes d'innovació per a la detecció precoç del càncer de pulmó

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Lung Ambition Alliance (LAA) és una iniciativa estratègica d'AstraZeneca que neix amb l'ambiciós objectiu d'eliminar el càncer de pulmó com a causa de mort a través de la innovació científica i el canvi social. La primera meta és duplicar la supervivència a cinc anys en càncer de pulmó per a l'any 2025.

Prioritats temàtiques dels premis

Productes, serveis i processos per a la detecció precoç i cribratge de càncer de pulmó. Es prioritzaran projectes d'innovació en fases primerenques dirigits al desenvolupament de: 

  • Dispositius mèdics, inclosa la tecnologia de la imatge: desenvolupament de noves tecnologies sanitàries que ajudin en la detecció precoç i cribratge del càncer de pulmó.
  • Salut digital: programari i solucions tecnològiques, gestió de bases de dades, ús de dades, Big Data i aplicació d'intel·ligència artificial, desenvolupament d'algoritmes o telemedicina que contribueixi a la identificació precoç del càncer de pulmó.
  • Innovacions organitzatives, en processos assistencials i epidemiologia: nous protocols, processos assistencials o de gestió que ajudin a facilitar la detecció precoç del càncer i el seu cribratge.

Queden exclosos els projectes d'investigació bàsica, clínica i translacional que tenguin com a objectiu l'obtenció de nous coneixements científics o tècnics.

Dotació econòmica

S'aportarà finançament a un únic projecte amb una dotació de 30.000 euros bruts en un pagament únic. El termini d'execució del projecte serà, com a màxim, d'un any. 

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el dia 30 de maig a les 14 h CET.

Per a més informació, consulta aquí les bases completes de la convocatòria

[Font: Fundació AstraZeneca]

[Foto: PxHere / Hombre fumandoCC0 1.0]