Categories: COVID-19, Seguretat alimentària

COVID-19: Estudi dels fluxos dels productes alimentaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, de la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha adjudicat l’estudi dels fluxos dels productes alimentaris, abans i després de la crisi sanitària per la COVID-19.

La primera reunió de feina ha tingut per objectiu la planificació de les tasques a desenvolupar i els terminis previstos per a presentar els resultats. Aquest estudi es divideix en tres lots (un per Mallorca, un altre per a Eivissa i Formentera i l’actualització del ja existent per Menorca) i ha de servir per conèixer, entre altres dades:

  • Els fluxos dels productes alimentaris (el recorregut des del seu origen fins a la destinació final, inclosa la distribució)
  • L'afectació de la crisi sanitària per la COVID-19, tant el producte local de cada illa com el de fora.
  • Els canvis en la producció i el consum dels productes durant la pandèmia.
  • Saber on i quant de producte local consumim a les Illes i quin percentatge de producte prové de fora.

L’estudi se centrarà també en el consum alimentari (d’hortalisses, cereals i lleguminoses, fruita, lactis, carnis, peix, vi, oli i altres productes) a l’àmbit domèstic i en la restauració col·lectiva pública (com a escoles, hospitals i residències) i privada (hotels i restaurants).

Des del punt de vista mediambiental, l’estudi analitzarà la petjada de carboni dels aliments que provenen de fora. Els resultats d’aquest estudi han d’estar llests a mitjans de novembre.

[Font: Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. 07/08/2020]

[Foto: Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19