Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Es reestructura l’activitat del Centre de Salut de Vilafranca: aïllament de professionals

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Salut Ses Roques Llises, de Vilafranca de Bonany, ha hagut de reestructurar l’activitat a causa de l’aïllament preventiu de vuit dels seus professionals, que varen ser contacte estret de tres casos positius de COVID-19.

Aquests aillaments corresponents a un metge, una infermera i un administratiu del centre, cosa que ha obligat ara a aïllar dos metges, quatre infermeres i dos administratius.

La reestructuració de l’activitat assistencial i administrativa per continuar prestant servei al centre de Vilafranca ha obligat a traslladar professionals sanitaris de les unitats bàsiques de salut depenents del CS Ses Roques Llises,  al mateix centre sanitari de Vilafranca i a la UBS Porreres. Aquesta reestructuració es durà a terme mantenint el doble circuit de pacients respiratoris i generals per garantir la seguretat de tots els usuaris.

Per tant, els pacients amb cita programada per a les consultes de pediatria, infermeria o medicina general durant aquesta setmana en aquestes unitats bàsiques seran tornats a citar a Vilafranca o a Porreres. Els professionals que estan en aïllament preventiu continuaran prestant assistència sanitària de manera telemàtica per mitjà dels serveis d’atenció telefònica.

La Gerència d’Atenció Primària de Mallorca lamenta les molèsties ocasionades a la població d’aquests municipis i demana que, abans d’acudir a un dels centres sanitaris d’aquesta zona bàsica de salut, telefonin al centre de Vilafranca (971 560 750) o a la UBS Porreres (971 166 649). 

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 10/08/2020]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19