Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Controls sanitaris a les persones que arribin de fora de l'Estat per via marítima

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de PortsIB, ha aprovat una instrucció per establir controls sanitaris a tots els ports i instal·lacions nàutiques i esportives.

La instrucció obliga a totes les persones que arriben a les instal·lacions portuàries i boies d'ancoratge, per via marítima en vaixells d'esbarjo provinents de punts d'origen situats fora de l'Estat espanyol, sotmetre's a control sanitari per la prevenció de la COVID-19.

D'aquesta manera, els gestors de les instal·lacions portuàries o zones d'ancoratge regulat, dependent de la CAIB, quan rebin una reserva per un amarrament o ancoratge d'un vaixell procedent de fora del territori espanyol hauran de comunicar l'obligatorietat de presentar el "Formulari de control sanitari" en el port de destinació. Aquest formulari l'hauran d'emplenar totes les persones a bord de l'embarcació i el podran fer arribar per via electrònica a www.spth.gob.es o bé en format paper al port de destí. El formulari anirà acompanyat d'una Declaració responsable emplenada per cada un dels tripulants.

En el cas que els tripulants o persones a bord presentin una temperatura superior a 37,5 °C, o bé se sospiti que poden patir COVID-19 o una altra patologia transmissible després del control visual, s'instarà a tots els ocupants a quedar a l'embarcació i seran sotmesos a una avaluació sanitària que inclourà una evolució del seu estat clínic i epidemiològic, duta a terme per Sanitat Exterior.

Si després de l'avaluació sanitària es confirma la sospita que les persones a bord poguessin patir una patologia que pogués suposar un risc per a la salut pública o es tracti d'un contacte estret de COVID-19, s'activaran tots els protocols d'alerta sanitària establerts per les autoritats sanitàries competents.

[Font: Conselleria de Mobilitat i Habitatge. 21/08/2020]

[Foto: Infosalut / mar, ones / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19