Categories: COVID-19, Sociosanitari, Epidemiologia

Son Espases habilita Verge de la Salut per a pacients de residències amb coronavirus

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases ha habilitat deu llits de la segona planta de l’Hospital Verge de la Salut per a pacients amb coronavirus provinents de residències.

Tot i que en un principi s’han habilitat deu llits, l’Hospital té la possibilitat d’obrir-ne fins a vint. En cap cas, s’ingressaran pacients procedents d’Urgències, d’Hospitalització de Son Espases o d’altres hospitals d’aguts. L’única via d’ingrés és directament des de la residència, a través del Centre de Coordinació COVID-19, que organitzarà el trasllat del pacient a través del SAMU-061.

Les característiques especials dels pacients ingressats en aquesta Unitat impliquen que la valoració i les cures a administrar hagin de ser diferents a les habituals en un hospital d'aguts i més semblants als d'un hospital sociosanitari, per la qual cosa:

  • Es tindrà una especial cura en l'avaluació i en el tractament de síndromes geriàtriques.
  • S'evitarà, en la mesura que sigui possible, la realització de proves complementàries que puguin molestar o fer mal al pacient i que no aportin informació imprescindible per a les cures sanitàries. S'adaptaran els actuals protocols del Servei de Medicina Interna a les característiques individuals de cada pacient. S'actuarà d'igual manera amb els tractaments de COVID-19.
  • El metge i l’infermer faran la visita de manera coordinada.
    Els metges responsables dels pacients donaran informació telefònica diària als familiars.
  • En general, i per a la seguretat de tots, es restringeixen al màxim les visites. En cas de considerar-les oportunes, es podran fer, de manera virtual o presencial, en els casos que s'estimi oportú i d'acord amb els protocols de l’HUSE. S'establirà una agenda prèvia, excepte en la situació d'últimes hores, i el personal infermer instruirà el familiar (un per pacient) sobre les mesures d'aïllament i supervisarà la col·locació del l’equip de protecció individual.

Els pacients ingressats podran tornar a la residència sense aïllament si duen almenys 14 dies aïllats des del diagnòstic o des del resultat d’una PCR positiva i han estat asimptomàtics, com a mínim, els tres darrers dies. En aquest moment, es farà l’informe d'alta hospitalària i es tramitarà el trasllat a la seva residència d'origen a través de la treballadora social de l’Hospital Verge de la Salut.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 10/09/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19