Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El Govern desmenteix els principals arguments falsos sobre la COVID-19 a les xarxes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears ha iniciat la publicació d’una sèries de vídeos protagonitzats per científics i professionals de referència de la Sanitat de les Illes desmentint les principals notícies falses, també conegudes com a ‘fake news’, sobre la COVID-19 a les xarxes.

L’objectiu de l’executiu és evitar la desinformació que generen alguns continguts a les xarxes i frenar la divulgació de notícies falses per part de grups ‘negacionistes’, que posen en dubte la feina dels professionals sanitaris i suposen un risc per a la salut de tots.

‘Fake 1. El coronavirus no existeix’ és el primer capítol d’aquesta sèrie de vídeos elaborats per la Direcció General de Comunicació per tal de rebatre les desinformacions difoses les darreres setmanes pel moviment negacionista. En aquest cas ho fan professionals sanitaris que fan feina a la UCI de l’Hospital de Son Espases explicant la situació que es viu a la Unitat de Cures Intensives.

“La grip mata més que la COVID-19”, “Les mascaretes causen intoxicació per Co2” o “La COVID-19 només afecta a gent major o amb malalties prèvies” són algunes de les altres afirmacions que les autoritats sanitàries de les Illes desmenteixen en aquests vídeos que el Govern de les Illes Balears difon a través de les seves xarxes socials.

Fins que no hi hagi un tractament per a la COVID-19, és essencial continuar prenent mesures de seguretat per aturar la propagació del virus. Les principals recomanacions de les autoritats mèdiques són reduir les reunions familiars i socials, optar per espais ventilats i seguir la regla de les tres emes: metres de distància, mans netes i mascareta.

Enllaç als vídeos:

MENTIDA 1. El coronavirus no existeix

MENTIDA 2. Hi ha més casos perquè es fan més PCR però no hi ha perill

 

MENTIDA 3. La grip mata més que la COVID-19

MENTIDA 4. Les mascaretes causen intoxicació per Co2

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 19/09/2020]

[Foto: NIH Image Gallery / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Public Domain Mark 1.0]

Què en diu la premsa
*19/09/2020 noticiasmallorca.es - El Govern desmiente los principales argumentos falsos sobre la Covid-19 en las redes.
*19/09/2020 canal4diario.com - El Govern desmiente con vídeos de científicos y sanitarios en RRSS argumentos falsos sobre la COVID-19.
*19/09/2020 diariodemallorca.es - El Govern desmiente los principales argumentos falsos sobre la Covid-19.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19