Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Adquisició i instal·lació d’equipament de telemedicina per part de l'IB-Salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament i serveis a càrrec del Servei de Salut per un valor d’1,3 milions d’euros.

Es tracta, entre d’altres, de l’adquisició i instal·lació d’equipament de telemedicina, la contractació de la derivació de pacients afectats per la COVID-19 a centres de la xarxa hospitalària pública o la contractació de material necessari per mantenir l’activitat de rastreig i seguiment de contactes d’Atenció Primària.

Totes aquestes contractacions d’emergència han estat relacionades amb el tractament de la pandèmia a causa de la necessitat concreta de disposar de determinats equips i serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Concretament, les contractacions d’emergència són les següents:

Adquisicions i contractacions duites a terme des dels Serveis Centrals i la Central de Compres del Servei de Salut.

  • Contractació del subministrament d’equipament de videocoferència per a telemedicina per atendre necessitats de la COVID-19 per un import de 493.418 €.
  • Contractació de la derivació de pacients a la Creu Roja per cobrir l’assistència sanitària a pacients afectats pel virus SARS-CoV-2 durant els mesos de juliol a desembre de 2020, per un import de 874.796 €.

Contractacions i adquisicions corresponents a la Gerència d’Atenció Primària de Mallorca:

  • Adquisició de setanta-quatre cadires per un import de 9.670 € per a la nova seu de rastreig situada al polígon de Can Valero.
  • Adquisició de cinquanta-quatre taules per un import de 9.096 €, per a la nova seu de rastreig situada al polígon de Can Valero.

El mes de març passat el Consell de Govern va aprovar l’Acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l’Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d’emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 21/09/2020]

[Foto: Infosalut / IB-Salut / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19