Categories: Gestió de la investigació, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Es recomanen vies de recerca en nutrició enfront de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Treball Multidisciplinari, creat pel Ministeri de Ciència i Innovació per a l'assessorament i suport al Govern en matèries científiques relacionades amb la COVID-19 i les seves conseqüències futures, ha elaborat el Informe sobre la Pràctica i la Investigació en Nutrició en Temps de la COVID-19.

L'informe manifesta que la recerca en nutrició pot contribuir enormement en la campanya enfront del COVID-19. S'advoca per incorporar al camp de la nutrició els nous avanços en les anàlisis de les dades, la senyalització cel·lular i la nutrimetabolòmica i recomanen diverses línies de recerca, com:

  • Investigar els canvis socials, de comportament i econòmics relacionats amb el COVID-19.
  • La posada en marxa d'estudis dedicats a la recerca de la inmunonutrició que tinguin en compte el paper dels macronutrients, micronutrients i compostos bioactius en la modulació del sistema immunològic.

En les seves conclusions, l'informe remarca que la nutrició és fonamental per a la salut i, en el cas específic del sistema immunitari, una dieta equilibrada contribueix a una immunitat òptima per a reduir el risc de malalties infeccioses i dels seus efectes.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 18/11/2020]

[Foto: Infosalut / Fruita / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19