Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Pla de vacunació i reforç necessari a l’Atenció Primària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària, Elena Muñoz, parla del pla de vacunació de la COVID-19 que ha posat en marxa el Govern espanyol en els darrers dies i del reforç que necessitarà l’Atenció Primària.

La doctora Elena Muñoz s’ha referit primer a què hi ha moltes incerteses sobre quines vacunes tindrem, sobre el número de dosis disponibles i a partir de quan, donat que falten poques setmanes pel mes de gener, que és la data que es preveu en aquesta estratègia, que prioritza la població vulnerable, per patologia crònica, persones majors i cuidadors.

La presidenta de la Societat Balear de Medicina Familiar i Comunitària s’ha referit també a la càrrega extraordinària de feina que suposarà aquest pla de vacunació de la COVID-19 als centres d’Atenció Primària, donat que s’hauran de posar milions de dosis en poc temps. 

Una vacuna nova, com sempre passa, donarà petites reaccions adverses conegudes, però molt freqüents, que seran motiu de consulta al metge de família; més les reaccions desconegudes infreqüents que sempre es donen un cop una vacuna s’administra de forma massiva a la població.

Posar una vacuna, explica, no és punxar i prou, sinó que cal fer el registre per pacient, el seguiment o traçabilitat d’aquesta vacuna, a més de les consultes que puguin crear aquestes possibles reaccions esmentades.

[Font: IBAMFIC. 01/12/2020]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19