Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractacions d’emergència de suministrament per 5,1 milions d’euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament a càrrec del Servei de Salut per valor de 5.150.683 €, relacionades amb el tractament de la pandèmia i de la necessitat de disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Contractacions d'emergència:

  • Adquisició per part del Servei de Salut de material sanitari, no sanitari i medicaments per un import total conjunt de 5.098.411 euros.
  • Adquisició per part de l’Àrea de Salut de Menorca d’un insuflador- evacuador de fums, per l’import de 33.275 euros.
  • Contractació per part de l’Hospital Comarcal d’Inca del servei de recollida i lliurament de paquets, per l’import de 18.997 euros.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l'acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fons aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/12/2020]

[Foto: Infosalut / IB-Salut / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19