Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Salut detecta un brot de COVID-19 a la residència DomusVi Costa d’en Blanes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Com a conseqüència del cribratge que es va fer el 3 de gener, la Conselleria de Salut i Consum ha detectat un brot de COVID-19 a la residència DomusVi Costa d’en Blanes que afecta 55 usuaris i 6 professionals. La Conselleria ha aïllat tota la residència i ha traslladat 15 dels usuaris a diversos hospitals.

El 30 de desembre van ser vacunats els residents en el marc del pla de vacunació contra la COVID-19 que es va iniciar el dia anterior amb els grups de persones vulnerables. Tot i això, entra dins la normalitat que pugui aparèixer un brot després de la vacunació, perquè el procés d’immunització és progressiu i per això la immunitat total no s’adquireix fins una setmana després de l’administració de la segona dosi.

La Conselleria de Salut i Consum, en col·laboració amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS), des del 7 de novembre de 2020 fa cribratges cada quinze dies a tots els professionals de les residències d’ancians i de persones amb alguna discapacitat per detectar i evitar possibles contagis del SARS-CoV-2. Aquests cribratges se sumen als que es fan cada setmana a les residències en què hi ha hagut un rebrot i als que es fan als professionals que hi comencen a treballar o que s’hi reincorporen després d’un període de vacances o d’una baixa.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 04/01/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera geriàtrica fa el seguiment infermer a les persones residents del centre geriàtric / CC BY-NC-SA 4.0]

Què en diu la premsa
*04/01/2021 diariodemallorca.es - Brote en una residencia de Calvià días después de vacunarse.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19