Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Contractacions d’emergència de l’IB-Salut per valor de 297.742,39 €

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de les contractacions d’emergència de subministrament (ultracongeladors i recollida de residus), a càrrec del Servei de Salut per valor de 297.742,39 €, relacionades amb la lluita contra la COVID-19.

S'han efectuat contractacions corresponents als serveis centrals, per un import parcial de 185.406,50 €, per al subministrament, la instal·lació i el muntatge de quinze ultracongeladors (amb capacitat per assolir els -20 °C) per assegurar la cadena de fred en l’emmagatzematge dels vaccins contra el virus de la COVID-19.

Així mateix s’ha contractat el servei extraordinari de recollida de residus infecciosos generats pel contacte amb la COVID-19 per a l’assistència sanitària als centres d’atenció primària de Mallorca i per a l’àrea de salut de Menorca.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l'acord de mesures a adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 01/02/2020]

[Foto: Servei de Salut de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19