Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Construcció d’una nova unitat de cures intermèdies a Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la construcció a l’Hospital Universitari Son Llàtzer d’una nova unitat de cures intermèdies per tractar-hi pacients de COVID-19 per un valor d’1.849.326,58 euros. Aquesta inversió ha estat declarada d’interès autonòmic pel Govern.

El Servei de Salut va estimar la necessitat urgent de construir una unitat de cures intermèdies a l’Hospital Universitari Son Llàtzer per atendre-hi els pacients de COVID-19 i millorar així les prestacions del centre hospitalari durant el temps de pandèmia.

Les obres afectaran les plantes 3 i 4 de la zona quirúrgica per construir-hi una unitat de cures intermèdies amb nou boxs. El  projecte preveu una actuació integral en una superfície total de 804,55 m², on es construiran la nova unitat amb capacitat per a nou llits i una sala tècnica per situar-hi el nou climatitzador.

La complexitat d’aquestes actuacions i la necessitat urgent d’executar-les tan aviat com sigui possible atesa la persistència de l'emergència sanitària generada per la pandèmia han determinat la necessitat de recórrer a les previsions del Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d’equipaments públics d’usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

[Fonts: Consell de Govern. 01/02/2021 - BOIB. Núm. 14. 02/02/2021

[Foto: Chixoy / Hospital Son Llàtzer / CC BY-SA 3.0

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19