Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Eivissa mantindrà el nivell 4 reforçat 

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum proposarà avui al Consell de Govern que Eivissa es mantingui en nivell 4 reforçat d’alerta per COVID-19 atesa la necessitat de consolidar la baixada dels contagis. Així mateix romandrà vigent el tancament perimetral.

Així ho va explicar ahir la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que va mantenir amb diversos representants institucionals.

En aquests moments, l'illa d'Eivissa presenta una incidència acumulada per proves diagnòstiques a 14 dies de 217 casos per 100.000 habitants i, per tant, se situa al voltant de quatre vegades per sobre de les xifres que l’ Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties considera de risc, i té una taxa de positivitat de les proves diagnòstiques del 4,18 % a 7 dies i del 6,45 % a 14 dies.

Després de la reunió, Gómez va recalcar la importància de fer una desescalada lenta i ben coordinada amb totes les institucions i els agents socials a fi d’evitar un repunt en els contagis i haver de fer passes enrere que perjudicarien el conjunt de la societat.

Així mateix, la consellera de Salut i Consum va destacà la importància de reduir la pressió assistencial i de facilitar el procés de vacunació de la població.

El nivell 4 reforçat a Eivissa quedarà recollit en l’acord que s’aprovarà avui al Consell de Govern i que es publicarà al Butlletí Oficial de les Illes Balears, de demà, dissabte.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/02/2021]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention / Coronavirus / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19