Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Formentera passarà a nivell 3 d’alerta atesa l’evolució positiva de la pandèmia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum proposarà al Consell de Govern que Formentera davalli a nivell d’alerta 3 per COVID-19 atesos els bons resultats de les mesures que s’han pres fins ara, les quals han permès reduir el nombre de contagis. No obstant això, es manté el tancament perimetral.

Així ho ha explicat la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el seu equip per analitzar l’evolució de la pandèmia. A la reunió també hi han assistit el subdirector d’Assistència Hospitalària del Servei de Salut de les Illes Balears, Francesc Albertí, i la gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos.

En aquests moments, l'illa de Formentera presenta una IA14 de 99,1 casos per 100.000 habitants, que, per tant, se situa 39 punts per sobre de les xifres que Centre Europeu de Prevenció i Control de Malalties considera de risc, i una taxa de positivitat de les proves diagnòstiques del 1,64 % a 7 dies i del 4 % a 14 dies.

Gómez ha explicat que entre els canvis més rellevants hi ha els que afecten a les reunions socials, que podran ser d’un màxim de sis persones de dos nuclis de convivència.

En el cas de la restauració, des del 2 de març, bars i restaurants podran obrir terrasses, fins a un 50 % de la seva capacitat. A les taules es podran reunir un màxim 4 persones de dos nuclis de convivència. L’hora de tancament serà les 18.00. hores.

Pel que fa al comerç, podrà obrir amb un màxim del 50 % de l’aforament i haurà de tancar a les 20.00 hores.

El toc de queda es manté entre les 22.00 i les 06.00 hores.

El canvi de nivell es produirà quan es publicarà l’acord al Butlletí Oficial de les Illes Balears, si bé els canvis que afecten a bars i restaurants i les reunions socials entren en vigor dimarts, dia 2 de març.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/02/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19