Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Menorca baixarà a nivell d’alerta sanitària 2

Tipografia
 • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
 • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'illa de Menorca -fins ahir en nivell d’alerta sanitària 4- passarà a nivell 2 reforçat, amb tot un seguit de mesures dirigides a mantenir els baixos nivells de contagi de COVID-19, que ara es registren, alhora que permetran recuperar part de l’activitat econòmica.

Ahir, el conseller de Fons Europeus, Cultura i Universitat, Miquel Company, acompanyat de la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, va explicar la modificació de les mesures a l’illa, atesa l’evolució a la baixa en el nombre de contagis.

El Consell de Govern extraordinari que es durà a terme avui, divendres, aprovarà la modificació de les restriccions a cada illa a partir de la seva situació sanitària.

Situació epidemiològica

L'illa de Menorca presentava fa dues setmanes una IA14 de 146,7 casos per cada 100.000h habitants, i ha passat a tenir en data 23 de febrer una IA14 de 16,1 casos. Això representa una davallada propera al 90 % en just 12 dies. Ha estat la màxima velocitat de descens de les taxes d’incidència IA14 respecte de les altres illes. Quant al nombre reproductiu instantani R7, ha passat en dues setmanes de 0,5 dia 11 de febrer a 0,24 dia 23.

NOVES MESURES A MENORCA

Toc de queda i reunions socials

 • Es manté el toc de queda a les 22.00 hores, així com que les reunions socials han de seguir limitades a dos nuclis de convivència i a un màxim de sis persones, tant en interiors com en exteriors.

Restauració

 • Pel que fa a la restauració, la novetat principal és que es recupera el servei en espais interiors de bars i restaurants. Fins ara, els interiors dels establiments de restauració havien d’estar tancats i només es permetia el servei de terrassa. Ara es permet fer servir l’espai interior, amb una capacitat màxima d’un 30 % de la cabuda del local, amb una ocupació màxima de 4 persones per taula i fins a les 17.15 h, sense que es puguin admetre comandes noves després de les 17.00 hores.
 • Resta permesa l’activitat de les terrasses de bars, cafeteries i restaurants fins a les 22.00 hores de cada dia, excepte els divendres, dissabtes i vigílies de festius, dies en què l’horari de tancament serà a les 18.15 hores, sense que es puguin admetre comandes noves després de les 18.00 hores, reduïda al 75 % de la capacitat màxima autoritzada, amb una ocupació màxima de 6 persones per taula.

Comerç

 • Tots els establiments comercials han de concloure l’activitat a les 22.00 hores, llevat de les benzineres i els establiment dedicats al comerç essencial. Així mateix, ho han de fer omplint com a màxim un 50 % de la capacitat.

Cultura

 • Les sales de cinema i els circs han de reduir la capacitat al 50 % de la cabuda màxima habitual permesa sempre que no s’hi permeti el consum de begudes o aliments. En cas que l’establiment permeti el consum d’aliments i begudes a la sala, ha de reduir la capacitat al 40 % de la cabuda màxima habitual permesa.
 • Els teatres, auditoris i espais similars poden dur a terme l’activitat, amb els seients preassignats, sempre que no se superi el 50 % de la capacitat màxima autoritzada.
 • Els recintes, locals i establiments, permanents o temporals, diferents dels que preveuen els apartats anteriors, i que acullin activitats culturals, tant de manera habitual com esporàdica, poden dur a terme l’activitat sempre que el públic romangui assegut i que no se superi el 50 % de la capacitat màxima autoritzada del recinte, local o establiment, i sempre que no se superi una assistència de 200 persones en espais tancats i de 400 persones si es tracta d’activitats a l’aire lliure.

Residències i clubs de gent gran

 • El règim de visites i sortides de les residències no es modifica. Es permet una visita al dia i, una vegada completada la vacunació dels centres, es permet la sortida dels residents.
 • Sí que es permet la reobertura dels clubs de gent gran amb condicions molt estrictes: només poden obrir per a activitats dirigides, d’un màxim de sis persones i sense servei de bar, entre d’altres.

Totes aquestes mesures entraran en vigor el proper dissabte, dia 26, excepte dues: la que afecta les reunions socials i la que afecta el sector de la restauració, que entraran en vigor el dimarts de la setmana que ve, just després del Dia de les Illes Balears. La vigència serà de 15 dies, moment en què es tornarà a revisar la situació.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/02/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19