Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

Contractacions d’emergència relacionades amb la COVID-19 per un import de 4.455.300 euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern s’ha donat per assabentat de diverses contractacions d’emergència de serveis assistencials i material realitzades per part del Servei de Salut de les Illes Balears, relacionades amb la COVID-19, per un import de 4.455.300 euros

Aquestes contractacions estan relacionades amb la gestió de la pandèmia i la necessitat disposar de determinats serveis per mantenir una activitat sanitària assistencial correcta en la lluita contra la COVID-19.

Així, el Servei de Salut de les Illes Balears ha contractat:

  • El servei d'assistència sanitària a pacients afectats pel virus SARS-CoV-2 derivats pel Servei de Salut de les Illes Balears durant els mesos de gener a març de 2021, per l'import de 724.106,20 €.
  • El servei d'assistència sanitària a pacients afectats pel virus SARS-CoV-2 derivats pel Servei de Salut de les Illes Balears durant els mesos de gener a març de 2021, per l'import de 887.744 €.
  • El servei d'assistència sanitària a pacients afectats pel virus SARS-CoV-2 derivats pel Servei de Salut de les Illes Balears durant els mesos de gener a març de 2021, per l'import de 376.412 €.
  • Adquisició d'equips de protecció individual i material divers de laboratori per fer front a la COVID-19 pel període comprès entre el 25 de setembre de 2020 i el 8 de gener de 2021, per l'import total de 2.467.037 €.

Cal destacar que totes aquestes contractacions es financen a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de les Illes Balears autoritzat per la Comissió Europea. Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió per reforçar els sistemes sanitaris i la capacitat de resposta davant la crisi sanitària.

El passat mes de març el Consell de Govern va aprovar l'acord de mesures que s’han d’adoptar en matèria de contractació pública a conseqüència de la declaració d'estat d'alarma per gestionar la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. Això va suposar que a tots els contractes subscrits per l'Administració de la Comunitat Autònoma i el sector públic instrumental els fos aplicable la tramitació d'emergència.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 03/03/2021]

[Foto: The digital artist / Coronavirus / CC-by-sa-3.0 de]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19