Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La presidenta Armengol i la ministra Maroto presenten el nou certificat digital COVID

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, van presentar el dijous passat a Palma el certificat digital COVID, l'eina que a partir de juliol es farà servir per a la mobilitat entre els països de la Unió Europea i que determina si la persona que el porta ha estat vacunada contra el coronavirus, si ha superat la malaltia o si ha obtingut un resultat negatiu en una prova diagnòstica.

Aquesta eina facilita els desplaçaments i la reactivació del turisme. El Govern també la utilitzarà en els controls que aplica als visitants que arriben a les Illes Balears d'altres comunitats autònomes.

Durant les darreres setmanes, els residents de les Balears ja han pogut sol·licitar la versió física del certificat digital COVID i a partir de juliol podran obtenir la versió digital per dur el QR amb informació sobre la seva situació sanitària al mòbil.

Tot i que a partir d'aquest mes tots els països de la Unió Europea faran servir aquest certificat com a instrument per determinar si una persona pot traspassar les seves fronteres o no, no tots tindran els mateixos requisits i, per tant, és possible que en alguns casos es demani la pauta completa de vacunació, mentre que altres països sol·licitaran haver rebut una sola dosi, per exemple. És per això que les persones que viatgin han de comprovar, abans de fer el desplaçament, quines són les restriccions d'entrada vigents a la destinació.

[Font: Presidència de les Illes Balears. 01/07/2021]

[Foto: Presidència de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19