Categories: COVID-19, Institucions sanitàries

Les infermeres i infermers de Menorca celebren el seu dia després d'un any marcat pel COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les infermeres i infermers de Menorca celebraren recentment el "Dia Internacional de l'Infermeria", després d'un any molt marcat per la pandèmia, amb una trobada professional i social al claustre del Museu de Menorca, a Maó.

El sobreesforç i el fet de ser a primera línia en la lluita contra el virus ha tengut conseqüències importants per a les infermeres. Per això, el Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) a Menorca, va incloure a la cerimònia una taula rodona sobre "Els efectes psicoemocionals de la COVID-19 a les infermeres". En aquest acte hi van participar Joana Fornés Vives, infermera i psicòloga encarregada de l'Assessoria Psicoemocional del COIBA, i les infermeres menorquines Isabel Mª Yerga Román, Silvia Granja Orejas, Mónica Pons Pons i Teresa Florit Alles.

Les professionals van parlar de les dificultats que trobaren per enfrontar-se a la pandèmia, sobretot al principi, de les seves pors i de com van haver d'aplacar-les per a poder seguir atenent als pacients. Dues d'elles es van contagiar i van relatar la seva experiència des de la perspectiva de ser infermera transformada en pacient. La tristesa en veure empitjorar un malalt, l'angoixa en donar una notícia o l'alegria de veure una alta, són també part de les emocions que van tractar durant la xerrada.

També ara, durant el procés de vacunació, les infermeres segueixen en primera línia, va recordar Ramírez, president de la Junta Insular del Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears a Menorca, que va afegir que "la campanya de vacunació COVID és un fet sense precedents fins ara. Les infermeres de Menorca han administrat més de 73.600 vacunes, als centres de salut, als centres de vacunació massiva, als hospitals, a les residències, etcètera".

La celebració va concloure amb l'entrega d'insígnies d'or a les infermeres jubilades el 2020 i el 2021, i també a les que complien vint-i-cinc anys de col·legiació, al pati del Museu de Menorca.

[Font: COIBA. 28/06/2021]

[Foto: COIBA ] 

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19