Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Salut incorporarà 90 rastrejadors de l’exèrcit i passarà a tenir-ne 122

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atesa l’evolució dels principals indicadors de la pandèmia de SARS-CoV-2, la Conselleria de Salut i Consum ha considerat pertinent sol·licitar, a l’exèrcit -dins el marc de col·laboració entre institucions- la incorporació de 90 efectius al dispositiu de rastreig de la Central Covid, que fins ara estava format per 32 persones.

Això suposa multiplicar pràcticament per 4 els recursos humans destinats al seguiment de positius i contactes estrets. Part dels efectius ja han començat la seva tasca.

El nombre de rastrejadors s’ha anat adaptant a les necessitats en cada moment. En aquest sentit, si bé en el mes de març n’hi havia 421 (291 del Servei de Salut i 130 militars), la baixada dels contagis els darrers mesos va permetre reduir-ne el nombre de manera considerable i destinar els recursos humans a altres tasques assistencials.

No obstant això, el nou repunt de casos fa aconsellable tornar a reforçar el servei per garantir-ne el control i poder tallar així les cadenes de transmissió.

Cal recordar que la Central COVID-19 es va posar en servei a la Unitat Bàsica de Salut Es Molinar el mes de març de l’any passat. A causa del reforç dels equips de rastreig que va rebre posteriorment, el mes d’agost es va haver de traslladar a les dependències actuals, situades al polígon de Can Valero (Palma), atesa la necessitat d’ampliar les instal·lacions i de centralitzar i reforçar el rastreig.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/07/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

 

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19