Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

La ministra Darias informa el CISNS de l'actualització de mesures anti COVID-19 a les residències de gent gran

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha informat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) de l'actualització de les mesures en residències de gent gran en el context actual de transmissió comunitària.

Encara que el nombre de casos i defuncions en la gent gran resident a centres sociosanitaris s'ha vist reduït considerablement des del mes de març de 2021, quan es va finalitzar la vacunació als residents, en situacions d'elevada transmissió comunitària hi ha risc que apareguin casos, si no es prenen les precaucions necessàries. Per aquest motiu s'han revisat les mesures recomanades al mes de març.

En el CISNS de dia 11 d'agost, la ministra Darias ha informat del document de recomanacions aprovat pels tècnics de la Ponència d'Alertes, que s'anirà revisant pels responsables de Salut Pública de cada comunitat autònoma amb la coordinació amb les conselleries de Serveis Socials.

El document assenyala que s'ha de promoure la vacunació activa, identificar les causes que redueixen l'accés o acceptació de la mateixa i desenvolupar estratègies per a incrementar al màxim les cobertures, sempre amb la participació dels centres; així com garantir que, treballadors i visitants, vacunats i no vacunats, mantenguin les mesures d'higiene i prevenció, tals com l'ús de mascareta, higiene de mans i distància de seguretat, juntament amb la neteja i desinfecció dels centres i una ventilació adequada.

Destaquen les recomanacions dirigides al personal treballador no vacunat o que rebutgi la vacuna, als que se'ls proposa realitzar un control de temperatura diària i PDIA de forma regular (mínim dues vegades per setmana). 

[Font: Ministeri de Sanitat. 11/08/2021]

[Foto: Govern de les Illes Balears]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19