Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

El laboratori de Microbiologia de Son Espases confirma un cas positiu de la variant òmicron

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El laboratori de Microbiologia de l’Hospital Universitari de Son Espases ha confirmat avui, mitjançant prova una prova PCR específica, un positiu de la variant òmicron de la SARS-CoV-2. El Govern vol enviar un missatge de tranquil·litat, ja que els efectes, transmissibilitat i reacció a la vacuna d’aquesta variant estan encara en estudi.

Es tracta d’una dona que havia viatjat des de Sud-àfrica, un dels països on hi ha transmissió d’aquesta variant i dels quals el Ministeri de Sanitat ha establert restriccions per als viatgers, com la realització de proves de detecció i quarantenes de fins a 10 dies, encara que els resultats siguin negatius.

La viatgera va arribar, junt amb altre acompanyant, en primer lloc, a a l’aeroport de Frankfurt on se li va practicar una PDIA, resultant totes dues negatives. Seguint el protocol establert per la Unió Europea, se’ls va deixar continuar el viatge fins a la destinació final, que era Mallorca. Una vegada aterrats a Palma i sense sortir de l’aeroport, efectius de Sanitat Exterior han procedit a realitzar de nou una prova d’antígens i en aquesta ocasió un dels dos passatgers ha donat positiu. Tots dos han estat traslladats a l’Hospital Universitari de Son Espases on se’ls ha realitzat una prova PCR específica per confirmar el llinatge del virus, donat que era un cas sospitós de pertànyer a la variant òmicron, i han quedat aïllats.

Finalment, l’anàlisi ha confirmat que es tracta d’un cas positiu de la variant i ambdós, la persona afectada i el seu acompanyant –que ha donat negatiu- han quedat confinats.

La Conselleria de Salut i Consum vol enviar un missatge de tranquil·litat a tota la ciutadania, ja que els efectes d’aquesta variant estan en estudi, així com la seva transmissibilitat i resposta a les vacunes administrades fins ara contra la COVID-19. Les Illes Balears, en coordinació amb tota la resta d’administracions, fa una vigilància activa de tots els casos que es detecten a la comunitat.

Així mateix, es recomana mantenir totes les mesures de prevenció per evitar contagis, com les mascaretes (especialment en interiors), la distància i la neteja de mans.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 02/12/2021]

[Foto: Airman 1st Class Elora J. Martinez / proper sanitary procedure by putting on a face mask / CC-by-sa-3.0 de]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19