Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

COVID-19: Atenció Primària de Mallorca obrirà els 45 centres de salut de Mallorca durant Setmana Santa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca obrirà els 45 centres de salut de Mallorca Dijous i Divendres Sant, i també Dilluns de Pasqua. Estaran oberts de les 8 a les 20 hores, com si fos un dia laborable. Dissabte i diumenge tindran els mateixos reforços que s'hi establiren el cap de setmana passat. Pel que fa a les unitats bàsiques de salut, estaran tancades de dia 9 a dia 13 d'abril.

Amb aquesta reorganització, la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i els equips directius dels centres de salut pretenen mantenir una continuïtat assistencial i garantir una assistència de qualitat a la població que ho necessita. Cal recordar que l'atenció primària és la porta d'entrada dels pacients a la sanitat i les circumstàncies excepcionals de la COVID-19 requereixen que aquest accés estigui plenament obert al ciutadà.

Així, els dies 9,10 i 13, a tots els centres de salut hi haurà un equip format per personal mèdic, d'infermeria i d'admissió. A Palma, l'atenció pediàtrica se centrarà en els Serveis d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP). A la resta de Mallorca, alguns centres també disposaran d'horari d'atenció pediàtrica programada en funció de la seva organització. També faran feina en horari habitual les comares, el personal tècnic de cures auxiliars d'infermeria, les gestores de casos o el personal farmacèutic d'atenció primària, entre d'altres.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 07/04/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Què en diu la premsa
*08/04/2020 dbalears.cat - Atenció Primària de Mallorca obrirà els 45 centres de salut els dies festius de Setmana Santa.

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19