Categories: COVID-19, Epidemiologia, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Els tests ràpids de detecció d'anticossos augmentaran el diagnòstic precoç de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La utilització dels tests ràpids de detecció d'anticossos serviran per a augmentar la capacitat de diagnosticar la COVID-19 de manera precoç. El Ministeri de Sanitat ha adquirit una partida de cinc milions d'unitats, de les quals més d'un milió s'han distribuït entre les comunitats autònomes. La resta es farà en els pròxims dies.

Actualment la PCR és la tècnica diagnòstica de referència. Els tests ràpids de detecció d'anticossos, la fiabilitat dels quals ha estat estudiada en el Centre Nacional de Microbiologia amb mostres de pacients de diversos hospitals, serviran de complement a aquestes. Les pautes per a la seva utilització estan recollides en la Guia publicada en la web del Ministeri de Sanitat.

D'aquesta manera s'optimitzarà l'ús de les PCR ja que si el test ràpid és positiu es confirma el diagnòstic i només caldrà fer la primera si és negatiu.

On i com realitzaran?

Aquestes proves diagnòstiques es duran a terme fonamentalment en l'àmbit hospitalari i en residències de majors i centres soci-sanitaris. En el primer cas el test ràpid està indicat en pacients amb alta sospita clínica, als quals no se'ls ha realitzat PCR o amb PCR negativa amb diversos dies d'evolució.

En les institucions penitenciàries la PCR serà la prova d'elecció diagnòstica. Els tests de detecció d'anticossos serològics estan indicats en aquest cas per als pacients amb alta sospita clínica, sense PCR o amb PCR negativa amb diversos dies d'evolució des de l'inici de símptomes.

[Font: Ministeri de Sanitat. 07/04/2020]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres / Infermeres i TCAI amb l'equipament de protecció personal (EPP) durant una simulació / CC BY-NC-SA 4.0]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19