Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera habilita uns apartaments per a pacients amb COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera continua ampliant el nombre de llits per a pacients amb COVID-19. En aquesta ocasió ha habilitat els Apartaments Panoramic-Tropical Garden, pertanyents a la cadena Playasol Ibiza Hotels, situats a Figueretes, com a establiment medicalitzat.

Aquest establiment té una capacitat màxima de fins a 117 llits, encara que inicialment se posa en marxa amb 78.

Valoració pels equips de les UVAC

Els pacients seran valorats pels equips de les UVAC. Seran aquests equips, segons uns criteris determinats, els que decidiran l'ingrés a l’establiment medicalitzat. Conviure amb persones immunodeprimides, falta d'espai per garantir el correcte aïllament, o circumstàncies de caràcter social són algunes de les situacions que es recullen en aquests criteris.

Caracterìstiques del establiment

  • L'establiment, amb tres plantes i 39 llits per pis, albergarà pacients lleus amb COVID-19 que es trobin sota supervisió domiciliària de les UVAC, però la situació social o familiar dels quals recomani un aïllament en aquest establiment.
  • Durant la setmana passada es va equipar i organitzar aquest nou dispositiu, que compta amb un equip format per 23 professionals: 3 metges, 5 infermeres, 5 tècnics en cures d'infermeria, 5 professionals administratius i 2 netejadores, a més de personal de seguretat. El personal mèdic tindrà torns de 12 hores presencials i a la nit estarà de guàrdia localitzada, mentre que la resta de l'equip tindrà torns presencials de 24 hores.
  • El dia 6  va ingressar el primer pacient a l’establiment medicalitzat i s'espera que gradualment hi vagin essent traslladats aquells pacients que responguin als criteris d'ingrés.

L'Àrea de de Salut d'Eivissa i Formentera agraeix enormement la generositat i l'altruisme de la cadena Playasol Ibiza Hotels, que per mitjà d'un conveni signat amb el Servei de Salut ha cedit aquestes infraestructures hoteleres per a ús sanitari. Aquesta cessió permetrà millorar l'atenció al pacient domiciliari amb COVID-19 i evitar possibles contagis entre la població més vulnerable.

Aquestes 78 nous llits s'afegeixen als 56 de la Unitat d'Estada Mitjana Ca Na Majora— ENLA per a pacients lleus i procedents de residències—, als 73 de les unitats d'hospitalització de Medicina Interna Fi G, i als 33 llits de la UCI. Són, per tant, 240 llits per a pacients amb COVID-19, dels quals n’estan ocupats, actualment, 49: 30 llits a Medicina Interna, 5 a la citada Unitat i 14 a la UCI, la qual cosa representa el 20,4% de tots els disponibles.

[Font: Área de Salut d’Eivissa i Formentera. 07/04/2020]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]

Informació científica COVID-19

Vídeos COVID-19